'... meer energie ...'

Na ruim een uur, hadden we al een aantal dozen doorgewerkt, hadden we een halve zak afval, een doos voor de kringloop en meer ruimte en overzicht. Maar het belangrijkste voor mij was dat ik er weer zin in had gekregen om het aan te pakken. Je werkwijze is gestructureerd en voor iemand als ik die van nature geneigd is allerlei zijweggetjes in te slaan is dat prettig. Voor mij is het lekker om zelf niet een keer het voortouw te hoeven nemen, maar me te laten leiden.

Uitstel en steeds de confrontatie daarmee, vreet energie. De ruimte ook nodig zodat ik een praktische indeling kan maken wat ik waar, op wil ruimen.

Af toe ga je net een stap verder dan ik, zoals een kleed dat ik in de bewaardoos propte en waarop je voorstelde deze even op te vouwen zodat deze minder ruimte in zou nemen :-)

Toen ik dag later weer uurtje op zolder bezig was, vond ik een half-volle oranje-spullen-doos met nog wat andere dingetjes er tussen. Deze uitgezocht om er de rest van de oranje-spullen uit "onze bewaardoos"
er bij in te stoppen. Gigantische verrassing toen bleek dat er ik een mooie sjaal tussen zat die ik begin vorig jaar van dochter had gekregen en kwijt was. Baalden allebei erg die ie kwijt was en zijn dus nu erg blij dat ie weer terug is.
Wat in ons gesprek vooraf, tussendoor en achteraf ter sprake kwam is de invloed op mn dochter. Vond het wel een eye-opener hoe ik haar er positiever bij kan betrekken.
Toen mn dochter tussen de middag thuis kwam had ik meer energie en zij reageerde zoals je zag, blij op onze actie. Gisteren nog bezig geweest op de pc-kamer en ze vind het heerlijk dat ik ruimte en structuur (labeltjes) aanbreng. Ze "rommelt" er zelf ook vrolijk op los, maar dat deed ze altijd al, een geboren po-er in de dop. In navolging van jou zei ze dan ook, toen we samen het resultaat in de pc-kamer opnamen, dat ik mezelf een schouderklopje moest geven :-).

M.W.te N.