Nieuwsbrief 6 - 2016

patty@pporganizing.nl

Nieuwsbrief november-december 2016

PAS ALS JE LOSLAAT WAT NIET BIJ JE PAST,

SCHEP JE MEER RUIMTE VOOR JEZELF.

 

 

Alle seizoenen hebben zo hun charme maar de herfst steekt er voor mij toch echt bovenuit. De kleuren van de bomen, de bladeren die gaan vallen, de paddenstoelen. Het heeft voor mij iets sprookjesachtig, ik wandel graag en in de herfst vind ik het heerlijk om te genieten van de natuur die bezig is zich op te maken voor de rust van naderende winter. Geniet ervan en ga mee met de natuur, laat los wat je niet meer nodig hebt.

  • Tips voor het opschonen van je boekenkast.
  • Actie TWEE voor ÉÉN.
  • Organizing Agenda 2017.
 

 

Tips voor het opschonen van je boekenkast

 

 

Veel mensen hebben volle boekenkasten in huis, en kunnen moeilijk afscheid nemen van de vaak jaren lang verzamelde boeken. Durf jij de uitdaging aan om je boeken eens kritisch te bekijken? De herfst is een mooi moment om je boekenkast een opfrisbeurt te geven en los te laten wat je niet meer nodig hebt.

 Maak drie dozen:

De 'Bewaar-doos'  Hier gaan de boeken in die je zeker niet weg wilt doen en terug in je boekenkast mogen. (De boeken die al gelezen zijn maar waar je zeker van weet dat je ze nog eens gaat lezen, die een mooie herinnering voor je zijn. Het boek wat je altijd nog moet lezen, maar nog niet hebt gedaan.)

De 'Twijfel-doos'  Hier gaan de boeken in waar je over twijfelt of je ze wel wilt wegdoen. (Dat kookboek van je oma, waar je nooit in kijkt maar bewaart om nostalgie? Je studieboeken van jaren geleden, zijn ze nog wel actueel? Het stripboek waar je zo om hebt gelachen, vind je het nog wel echt zo leuk?)

De 'Wegdoen-doos'  Hier gaan de boeken in waarvan je zeker weet dat ze weg mogen. (Gekregen boeken die je nooit gaat lezen. Boeken die gedateerd zijn. Boeken die niet heel mooi meer zijn, of waar inmiddels een nieuwe uitgave van is. Gelezen romans die je toch nooit meer gaat lezen. Boek met te klein lettertype. )

Wat ga je doen met de boeken die je besluit om weg te doen?

  1. Naar de kringloopwinkel, of tweedehands boekenwinkel in de buurt.
  2. Verkopen via  www.boekwinkeltjes.nl of www.bol.com.
  3. Aan scholen geven voor bijv. een rommelmarkt.
  4. Geef aan vrienden of bekenden waarvan je weet dat ze het boek graag willen hebben.
  5. Laat eens een boek achter in de trein, op een bankje in het park of zomaar ergens. Doe er een leuk kaartje bij waarop je vertelt dat dit een zwerfboek is, dit betekent dat de vinder het boek mag lezen en vervolgens zelf ook weer kan doorgeven.
  6.  Maak een mini bibliotheek aan huis, een soort boekenkastje buiten bij je voordeur waar mensen een boek kunnen uitzoeken en zelf ook een boek in kunnen zetten, zo ruil je boeken met mensen uit je eigen omgeving. www.minibieb.nl

Genoeg mooie ideeën dus om je boeken een tweede leven te gunnen en jezelf meer ruimte geven voor nieuwe boeken.

 

 

Actie TWEE voor ÉÉN

Wil jij ook graag beginnen met het aanpakken van jouw boekenkast? Maar je weet niet zo goed hoe? Of heb je ene andere dringende opruimklus waar je aldoor maar niet aan durft te beginnen?  Dan is deze aanbieding speciaal voor jou!

In de maanden november en december kan je gebruik maken van mijn diensten tegen gereduceerd tarief. Het eerste gesprek is gratis, hier gaan we kijken wat je wensen zijn. Vervolgens mag je voor elk uur dat je een afspraak maakt in de maanden november en december één uur gratis toevoegen. Dus een afspraak van twee uur voor de prijs van één uur!

Bel of mail voor een afspraak.

06-38636995 of patty@pporganizing.nl

 

 

 

Organizing Agenda 2017

 

 

De Organizing agenda 2017 is weer verkrijgbaar

Praktische alles-in-één-agenda, zowel zakelijk als privé te gebruiken. Handig verticale weekindeling verdeeld over twee pagina's.

Inhoud o.a.:

Dagelijkse zakelijke uren- onkosten- en kilometerregistratie. Planner voor grote opruimklussen en jouw doelen voor dit jaar. Maandplanner voor budget, bespaardoelen en to do’s. Ruimte voor boodschappen, maaltijden en huishoudelijke klussen. Natuurlijk super veel tips over opruimen, timemanagement, geld en huishouden. Kortingsbonnen voor o.a. magazines, boeken en cursussen.

Nieuw dit jaar:

De agenda is dit jaar voor het eerst ook als losbladige uitvoering verkrijgbaar. Handig omdat je zo je eigen agenda kunt uitbreiden met dat wat jij graag extra wilt, hiervoor zijn vanaf september ook aanvullingen te koop, zoals tabbladen, notitiebladen, plastic hoesjes. etc.

Tevens komen er duurzame agendaomslagen.

Bestellen HIER

Ik mag dit jaar een Organizing Agenda gratis weggeven!

Stuur een email naar  patty@pporganizing.nl waarom juist jij de agenda nodig hebt.

 Wie weet mag jij straks 2017 beginnen met deze handige, leuke organizing agenda!

 

 
 


 

Volg PPOrganizing via Facebook, Twitter, Pinterest en Linkedin.

Vanaf nu kunnen jullie mij ook volgen via Facebook

Ik zou het erg leuk vinden als je mijn pagina gaat volgen,delen en liken. Reageren op de tips en berichten is natuurlijk ook leuk.

Hier zal ik regelmatig nieuwtjes, tips en weetjes plaatsen.

 

 

Meer informatie...

Ken je iemand die ook deze nieuwsbrief wil lezen? Stuur hem gerust door!

Aanmelden voor deze nieuwsbrief klik HIER.