Januari 2017

patty@pporganizing.nl

Nieuwsbrief januari-februari 2017

"Dit jaar ga ik mooie momenten verzamelen in plaats van spullen."

 

  • Tips: Hoe je goede voornemens kunt volhouden
  • Handig: Correctbook
  • Winnaar Organizing Agenda 2017.
 

 

Tips voor het volhouden van je goede voornemens

Goede voornemens? zoals 'stoppen met roken', 'afvallen', 'meer gaan sporten', 'gezonder eten', of 'het huis opruimen' etc.? Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste voornemens al in de eerste week van januari sneuvelen. De reden is vaak omdat we onszelf doelen stellen die ver weg liggen of groter zijn dan we ons realiseren, hierdoor laten we al snel de moed zakken en geven op. Maak het jezelf niet te moeilijk, kies één gewoonte die jij zou willen veranderen en begin daarmee.

Hoe kun je het toch volhouden? Hier volgen een aantal goede tips:

  1. Kleine stapjes: Door jezelf een haalbaar doel te stellen is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk gaat volhouden. Dus wil je je hele huis opruimen? Begin dan in één ruimte met één kast of lade per week. Zo is de kans van volhouden veel groter dan alles in één keer opgeruimd te willen hebben. Wil je afvallen? Begin met als doel één kilo voor de komende week, dit is makkelijker te realiseren dan 10 kilo over drie maanden. En het motiveert veel meer als het gelukt is om één kilo kwijt te raken. Je doel is bereikt, je bent trots en blij, dit stimuleert om door te gaan.
  2. Omdenken: Kijk naar je successen en niet naar je misstappen. Dit zorgt voor een positieve kijk naar jezelf en motiveert om vol te houden. Niet te streng zijn. Dus mocht je voornemen zijn dat je niet meer wilt snoepen zie het dan niet meteen als een falen als je toch een keer een koekje neemt, maar als beloning voor dat je het op al die andere momenten niet hebt gedaan.
  3. Flexibel: Heb je besloten om vaker te gaan sporten? Maar die donderdagavond is een hele belasting om te gaan? Kies dan een ander moment in de week, zodat je wel gaat en minder belast wordt. Is 3 keer per week sporten voor jou wel de juiste keus? Voel je je bij 2 keer per week ook goed en geeft dit meer rust? Schroom dan niet, het is nog altijd beter dan niet sporten!!
  4. Herhaal: Herhalen is de kracht achter volhouden. Herhalen is  heel belangrijk als je dingen veranderen wilt in je leven. Dus als je wilt stoppen met roken is het belangrijk steeds tegen jezelf te zeggen 'Nee, ik wil geen sigaret meer opsteken ik ben gestopt!', op het moment dat je zin krijgt in een sigaret. Net zolang volhouden tot het een gewoonte wordt. 
 

Handig: Correctbook

Ben jij ook bezig met minimaliseren, beter zorgen voor het milieu en wil je daarbij ook nog  een goed doel steunen?

Dan is dit een handig notebook voor jou. Correctbook is dé nieuwe professionele schrijfervaring. Een Correctbook is  een mix tussen een whiteboard en een schrift.

Een schrift, kladblok, notebook dat steeds opnieuw gebruikt kan worden. Pen strepen zijn niet zomaar uit te vegen met de hand, maar wel met de gum op de markers of met de Correctbook mini sponsjes.

Ideaal voor al je aantekeningen, boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, ideeën die je wilt opschrijven. Zo handig omdat je na gebruik de aantekeningen ook kan uitwissen en weer een schoon en nieuw notitie blok hebt. Geen papierverspilling meer, en zoeken naar je notities.

http://www.eco-logisch.nl/merk-Correctbook-499

http://www.correctbook.nl/

Een deel van de omzet doneert Correctbook aan  anti-analfabetisme projecten in ontwikkelingslanden.

 

 

 

 

Organizing Agenda 2017

 

 

De Organizing agenda 2017 is gewonnen door Dorien S.

"Bedankt lieve Patty. Ik ben er echt ontzettend blij mee. Nu heerlijk doorbladeren en dan op naar een gezellig, opgeruimd en geordend huis"

 

 Wil jij ook graag deze handige agenda? Dat kan via de link hieronder.

Bestellen HIER

 


 

Volg PPOrganizing via Facebook, Twitter, Pinterest en Linkedin.

Vanaf nu kunnen jullie mij ook volgen via Facebook

Ik zou het erg leuk vinden als je mijn pagina gaat volgen,delen en liken. Reageren op de tips en berichten is natuurlijk ook leuk.

Hier zal ik regelmatig nieuwtjes, tips en weetjes plaatsen.

 

Meer informatie...

Ken je iemand die ook deze nieuwsbrief wil lezen? Stuur hem gerust door!

Aanmelden voor deze nieuwsbrief klik HIER.