Maart 2017

patty@pporganizing.nl

 

Nieuwsbrief maart-april 2017
 

Met deze keer....

  • De geefkast
  • Tips wat te doen met social media na overlijden
  • 31-dagen-uitdaging
 
De Geefkast

 

 

Op de website Bewustverbruiken.be vond ik een leuk artikel dat gaat over een Geefkast, hoe leuk is dat! Je  overtollige spullen onderbrengen in een kast op een toegankelijke plek, bijvoorbeeld in een school, een bedrijf, een wijkcentrum etc. (wel even toestemming vragen)

Je nodigt mensen uit iets mee te nemen uit de kast of zelf iets in de kast te zetten, geheel gratis. Ik vind dit een super idee. Op de site staat uitgelegd hoe je het kunt organiseren dmv een kort filmpje. Wie gaat het doen? Hoor graag ervaringen.

"Een geefkast is een kast waarin je spullen met elkaar kan delen. In een kast die op een duidelijke plaats staat in jouw bedrijf, organisatie, school, buurt,... kan je vrij spullen plaatsen en meenemen. Het is een eenvoudige en toegankelijke manier om ongebruikte spullen weg te geven aan anderen. Maar wat geef je dan weg? In een geefkast kan je een breed gamma aan spullen plaatsen: een boek, dvd, kledij, kaarsen, lamp,... Kort samengevat: alle spullen die je zelf niet meer nodig hebt, maar die iemand anders wel kan gebruiken."

 

 

Social media na overlijden
 

Een jaar na het overlijden van een dierbare kwam ik op internet bij toeval op het LinkedIn profiel van deze persoon. Ik was even stil.......en ik vroeg mij af wat er gebeurt met deze persoonlijke profielen als mensen overlijden? Denk aan LinkedIn, Facebook, Google+, Twitter, Instagram, YouTube etc.

Moet je zelf regelen dat de accounts verwijderd worden na mijn overlijden? Hoe doe je dat dan? Mag een nabestaande profielen verwijderen zonder dat accountgegevens beschikbaar zijn?

Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt wat je zelf zou willen,wil je dat de accounts gesloten worden? Of juist blijven als een soort herinnering aan jou?

Het is mogelijk om vast te leggen wat je wensen zijn. Dit kan bij de notaris door een wensenlijst toe te voegen aan je testament. Maar een lijst met wensen bij je administratie opbergen kan ook helpen. Hierin leg je vast welke accounts er zijn, inclusief inlognamen en wachtwoorden, zodat mocht je zelf niks willen regelen je nabestaanden toegang hebben en eventueel je profiel(en) kunnen verwijderen.  Zo voorkom je mogelijk misvattingen over wat er zou moeten gebeuren met deze accounts.

Bij Facebook is het mogelijk om een pagina na overlijden de herdenkingsstatus te geven. Hiermee blijft de pagina bestaan en afhankelijk van de privacy instelling kunnen vrienden berichten blijven posten op de tijdlijn. Bij Twitter, LinkedIn en Google is het mogelijk om het account te verwijderen door het aanleveren van de gegevens van de overledene en de overlijdensakte.

Via diverse uitvaartverzekeringen is het inmiddels ook mogelijk om  gratis een social media testament vast te leggen.

Gezien de continue veranderingen binnen deze netwerken zullen ook de opties blijven veranderen.

 

 


 
31-dagen-Uitdaging

 

 

Mail jouw ervaringen tijdens deze actie. patty@pporganizing.nl

 DOE OOK MEE

 

31 dagen uitdaging 

Verzamel deze maand elke dag één ding uit je huis wat weg mag in een doos voor de kringloopwinkel of de rommelmarkt. Als beloning voor het opruimen en het wegbrengen mag je, mits je dat leuk vindt, één voorwerp uit de kringloopwinkel kiezen voor jezelf om mee naar huis te nemen.

Dit is een leuke manier van opruimen, vooral voor mensen die moeite hebben met loslaten van hun spullen. 

Doe je ook mee? Neem een lege doos en doe elke dag één overbodig voorwerp uit je huis in de doos. Aan het eind van de maand breng je de doos naar de kringloopwinkel. (of rommelmarkt.)

 

 

 

Volg PPOrganizing via Facebook, Twitter, Pinterest en Linkedin.

  

Vanaf nu kunnen jullie mij ook volgen via  Facebook

Ik zou het erg leuk vinden als je mijn pagina gaat volgen,delen en liken. Reageren op de tips en berichten is natuurlijk ook leuk.

Hier zal ik regelmatig nieuwtjes, tips en weetjes plaatsen.

 

 

Meer informatie...

Ken je iemand die ook deze nieuwsbrief wil lezen? Stuur hem gerust door!

Aanmelden voor deze nieuwsbrief klik HIER.